ورق نسوز دونیت, ورق نسوز یا کلینگریت

ورق نسوز یا کلینگریت (Klingerit Sheet)

در ابتدا و پیش از هر چیز بهتر است به بررسی انواع واشرها بپردازیم. چرا که این امر سبب پی بردن به علت طراحی واشر نسوز می گردد. واشرها دارای انواع مختلفی بوده که در ادامه به شرح مختصری درباره هر کدام می پردازیم.

 

آشنایی با واشر نسوز

ساختار فنی ورق نسوز (کلینگریت)

ساختار فنی ورقهای کلینگریت از ترکیب پودرآزبست با رزین های لاستیکی ان بی آر، اس بی آر، و چند رزین دیگرساخته می شوند. این رزینها و مواد با شرایط و تکنولوزی خاص ترکیب و ساختار این ورق را تشکیل می دهند. وجود مواد اولیه رزین های لاستیکی است که موجب انعطاف پذیری بهتر این ورق نسوز (کلینگریت) می شوند و پودرآزبست بکار رفته درساختار این ورق نیز تحمّل حرارت آب بندی این محصول را امکانپذیر می سازد.

البته ناگفته نماند که نوعی از ورقهای کلینگریت هم وجود دارد که بدون ترکیباتی از آزبست تهیه می شود . همانطور که میدانید آزبست یک ماده معدنی است که از قدیم از آن به عنوان ماده نسوز استفاده می شود.آزبست مضرات زیادی برای سلامت دارد و اثرات سوء آن فراوان گزارش شده است .البته چنانچه انسانها با آزبست یا ترکیبات آن مستقیما تماس نداشته باشند استفاده از آن بلامانع می باشد.

حدوداً از سی سال پیش استفاده از آزبست به دلیل سرطانزا بودن از طرف سازمان بهداشت جهانی ممنوع اعلام شده است.متاسفانه به دلیل خواص صنعتی زیاد آن هنوز این ماده به کشورهای مختلف صادر می شود و مورد استفاده قرارمیگیرد.به همین دلیل است که امروزه ورق نسوز کلینگریت بدون آزبست هم تولید می شود.

۱- ورق نسوز کلینگریت سیم دار

ورق نسوز یا کلینگریت (Klingerit Sheet) از متریال و ساختار استاندارد به علاوه ی لایه هایی از ورق فولادی تشکیل می شوند. درواقع برای استحکام  بیشتر، درساختار این محصول لایه هایی از سیم درساختار این نوع ورق ها بکارمی رود. ورق نسوز یا کلینگریت سیم دار قادر به تحمّل حرارت تا ۵۸۰ درجه ی سانتی گراد می باشد و بسیارمورد توجه صنعتگران و مکانیک ها و … شده است.

دلیل استفاده از واشر نسوز چیست؟

بر اساس مطالب ذکر شده در بالا، واشر دارای کاربردهای مختلفی می باشد. همین مسئله سبب استفاده از آن در شرایط و وضعیت های مختلف شده است. آسیب به تجهیزات و قطعات در بعضی از صنایع به علت وجود حرارت زیاد، امری کاملاً طبیعی است. از این رو، بهره گیری از قطعاتی که دارای ساختار نسوز باشند، بسیار مهم است که یکی از این قطعات واشر نسوز است. عدم استفاده از واشر نسوز در صنایعی همچون خودروسازی، پتروشیمی و غیره، امکان ایجاد صدمات جدی و جبران ناپذیر را فراهم می کند.

منظور از واشر نسوز چیست؟

این نوع واشرها، دارای دوام بالایی در مقابل دما و حرارت های خیلی زیاد می باشند و در چنین شرایطی در فرم و شکل آنها تغییری ایجاد نمی گردد. در واقع واشر نسوز در مقابل خوردگی و اکسیداسیون مقاومت بالایی دارد. معمولاً قطعه ها هنگامی که در برابر هوای بسیار داغ و مایعات قرار می گیرند، دچار آسیب دیدگی می گردند. اما از آنجایی که این واشرها از مواد بسیار مقاوم در برابر حرارت ساخته شده اند، لذا در دماهای بالا برای آنها مشکلی به وجود نمی آید.

در حقیقت واشر نسوز از ورق کلینگریت تهیه می ‌شود که یکی از پرکاربردترین ورق های نسوز به شمار می‌ آید. این ورق از رزین ها و آزبست تشکیل شده است. باید بدانید که واشر نسوز دارای انواع مختلفی می باشد که از معروفترین آنها، واشرهای سیم دار، بدون سیم، گرافیتی و تفلونی می ‌باشند. ناگفته نماند که تنوع در ساختار واشر‌ها به علت وجود ورق کلینگریت در آنها می باشد.

واشر نسوز چگونه تولید می شود؟

به طور کلی در صنایع، انواع ورق های نسوز ساخته می شوند که فرم دهی و برش هر کدام از آنها موجب تولید یک واشر نسوز می گردد. ولی تمرکز ما بیشتر به واشر پرکاربرد کلینگریت است. در این بین، واشر های سرامیکی و سیلیکونی نیز کاربرد های خاص خودشان را دارند و در شکل و اندازه های مختلف برش داده می ‌شوند.

نکات اساسی جهت انتخاب واشر نسوز مناسب

باید بگوییم که انواع مختلف واشر های نسوز و تفاوت در ساختار آنها سبب می ‌شود که برای کاربرد های خاصی مورد استفاده قرار گیرند. در نتیجه انتخاب مناسب واشر نسوز بسیار حائز اهمیت می باشد. در ادامه موارد مهم جهت انتخاب واشر نسوز مناسب را بیان می نماییم:

  • سایز واشر

جهت انتخاب یک واشر نسوز با ابعاد مناسب، محل نصب آن مهم می باشد. بر این اساس، باید واشری انتخاب گردد که با قطر داخلی و بیرونی مقطع مورد نظر مماس باشد.

  • دمای مناسب

در واقع واشر های نسوز دما‌های مختلفی دارند. مثلا دمای مناسب واشر های کلینگریت بین ۵۵۰ تا ۶۵۰ درجه سانتی گراد است. از این رو باید دقت نمود که دمای نقطه مورد نظر در بیشترین حد خود چه عددی است و سپس می‌ توانید واشر مناسب مربوط به آن را انتخاب نمایید.

  • محل اتصال واشر

شرایط محیطی و محل اتصال واشر دارای اهمیت فراوانی می باشد. در این خصوص باید بدانید که واشر با چه موادی در تماس است تا بتوانید از یک واشر نسوز مناسب بهره بگیرید.

  • فشار کار کرد

از آنجایی که تحمل فشار برای همه واشرها یکسان می باشد، لذا عدم بررسی در این مورد سبب خرابی و از کار افتادگی آنها می ‌شود. بنابراین فشار کار کرد واشرها برای کاربرد های مختلف، متفاوت است.

 

 

 

قیمت واشر نسوز در بازار

در حقیقت قیمت واشر نسوز بر اساس یک سری عوامل مختلف مشخص می ‌شود. از مهمترین فاکتور های تعیین کننده قیمت آن می ‌توان به نوع واشر، اندازه آن و جنس مواد اولیه اشاره نمود. جهت خریداری واشر نسوز، آن را از فروشگاه های معتبر تهیه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *